• Computertech.jpg
  • cableswitch.jpg
  • website.jpg
  • theworld.jpg
  • on.jpg
  • telecomunicatie.jpg
  • Itservices.jpg
  • hdd.png
Uw computer heeft regelmatig onderhoud nodig dit is van essentieel belang voor uw systeem.
Wat voor onderhoud en hoe vaak is afhankelijk van de ruimte waar uw computer systeem staat.
Wilt u advies dan kunt u mij een mail sturen met daarin uw vraag.
Uw computer heeft een of meerdere ventilatoren die noodzakkelijk zijn voor de koeling.
Een correcte koeling van uw computer is zeer belangrijk.
De ventilatoren die de koeling van uw computer verzorgen zitten vaak aan de voorzijde en achterzijde tegenwoordig ook steeds vaker aan de linker en rechterzijde als ook aan de bovenkant.
Ventilatoren van voeding, processor of videokaart koelen het systeem door lucht naar binnen te zuigen, deze lucht komt uit je systeem en zuigt over de betreffende hardware componenten heen.
Zorg ervoor dat de aan de voorkant (zo laag mogelijke) geplaatste ventilatoren koude lucht aan zuigen (het liefst 2 of meer ventilatoren) en aan de achterkant (zo hoog mogelijke) ventilatoren warme lucht afzuigen.
Zie hier een schematische voorstelling van een correct gekoelde computer:

perfecte airflow 

Wanneer lucht word aangezogen word er ook stof aangezogen, de stof dat deels neer slaat in uw computer.
Wanneer er veel stof in de pc neer slaat kan er niet meer voldoende gekoeld worden en dan kan er oververhitting onstaan binnen uw computer.
Hierdoor kunnen IC's doorbranden wat vaak tot gevolg heeft dat uw computer defect raakt.
Voorkomen is beter dan genezen, mocht er onverhoopt toch een defect optreden in uw computer zie dan Reparatie voor de mogelijkheden.
Zorg daarom altijd dat uw regelmatig back-ups maakt van uw data en voor regelmatig onderhoud aan uw computer.
Het reinigen van de computer is het belangrijkste maar nu we toch bezig zijn kijk eens even naar uw toetsenbord en houd deze even ondersteboven en klop met een hand op de onderkant van het toetsenbord, schud het toetsenbord ook even heen en weer.

vies toetsenbord

Schrik niet wat er uit valt, regelmatig schudden en de toetsen schoonmaken met een vochtige doek is het advies.
Het beeldscherm word warm en trekt stof aan, verder niezen we ook wel eens in de buurt van het scherm of roken, drinken we bij het scherm dit allemaal zorgt dat het scherm vuil word.
Schijn maar eens met een lamp aan de zijkant van het scherm als het scherm uit staat, zie dan hoe vies deze wel niet is.
Viezigheid op het scherm is niet alleen vervelend om te zien maar ook slecht voor het scherm zelf, deze heeft een coating die word aangetast als er teveel vuil op zit.
Deze coating is ervoor om reflecties te minimaliseren en stof te weren. Het reinigen van een scherm doe je met een droge microfiber doek maar je kunt ook speciale scherm schoonmaak vloeistoffen gebruiken.
Dit zijn schoonmaakmiddelen speciaal geschikt voor uw scherm of lcd. Gebruik in geen geval (tip) : de huis-tuin-en-keuken glasreinigingsmiddelen.
Muis schoonmaken is vrij eenvoudig, gebruik een vochtige doek met (tip) : Foamclene erop en wrijf rustig de hele muis schoon.
Neem voor onderhoud aan uw PC vandaag nog contact op met ICT-SB.